Utolsó kommentek

Címkék

agyfasz (1) aie (1) aranyos (1) bash.hu (3) bevételek (1) bkv (2) budapest (2) bulgária (1) eb (1) egészségügyi biztosítás (1) egyéb (1) egyetem (7) életemnapjai (16) feelings (1) felsőoktatás (1) filmajánló (2) gazdszoc (1) hülyeségek (14) húsvét (1) ivás (5) kaja (1) khm (2) komolycsiri (8) komolytalancsiri (18) kultúra (1) lakás (1) márc9 (2) máv (1) nokia (2) öcsi (6) pénzügyi (1) pie (1) poén (13) póker (1) polip (1) politika (1) rajz (1) rendkívüli (1) sicko (1) számvitel (2) szavazás (1) szerbia (1) szozopol (1) tandíj (1) tanulás (1) túra (1) tv (1) upsz (1) vizitdíj (1) youtube (4)

Kenutúra

Csiri 2008.08.08. 11:25

Hát ennek is eljött az ideje :) Szerintem a legjobb nyári élményem volt. Csütörtök este mentem fel "keretmegbeszélésre". Másnap indultunk is Mosonmagyaróvár felé a keletiből. A vonaton már előkerült Dankó professzor és egy fütyi barack ami egész jó hangulatot adott a vonatútnak. Onnan busszal mentünk Dunakilitire, ahol felvertünk a sátrat, majd esti félmeztelen táncolás, tejjel töltött vizipipázás és dupla mézásmálnák jöttek. Másnap minden cuccal beszáltunk a kenuba, mert továbbeveztünk Doborgazszigetre. Először feleveztünk poénból, mert elég közel volt a hely, majd onnan csorogtünk vissza. Nekünk már majdnem itt sikerült összeszedni egy borulást. Olyan erős volt a sodrás hogy nem tudtunk felfele menni és mikor megfordultunk, akkor már olyan állapotba kerültünk, hogy oldalról ömlött a kenuba a víz, de szerencsére nem borultunk fel. Ezután elkezdtünk csorogni a táborig. No igen ám, de a felhők meg elkezdtek jönni, így gyorsabbra vettük a tempót, mikor is vízcsubogás csapta meg a fülünket. Vízesés? Nem, zúgó! Az idő egyre szarabb volt, nem tudtuk merre kell menni, a térképesek meg a közelben sem voltak még. Végül beértek és egy holt ágra vezényeltek. Elkezdett esni izomból az eső, de ez a tipikus nyári eső, hogy esik 20 percig, de akkor nagyon. Eltévedtünk, rossz ág volt, borultak is egyet, végül még vagy 40 perc után megérkeztünk a táborba. Este rekordot is döntöttünk a táborban az elfogyott italmennyiséggel.

Másnap, vasárnap, csillagtúráztunk, tehát csak eveztünk valahova, aztán visszacsorogtunk. Először a megszokott kenusokkal mentem majd útközben átszálltam egy másikba, ahol 10 liter fröccs volt egy marmonkannába töltve. A fröccs felénél beborultunk a dunába. Kb 1 óra után rájöttünk, hogy fel kéne fordítani a kenut, majd miután 2en beszáltunk beborultunk újra. Ezután kivontattuk a partra, beszálltunk, újra beborultunk. Ekkor jöttek a többi kenuról segíteni. Na igen ám, csak a kenu már egy az egyben a víz alatt volt. Kifele vonás közben hangzott el az, hogy: "- Hol a kenu? - Rajta állok". Este az előző napi rekordot is megdöntöttük.

Hétfőn napközbe én inkább csak félig evezgettem, mert nem igazán voltam evezős hangulatban, viszont úgy jött, hogy egy zúgón kellett felevezni, ami igazi kihívásnak tűnt. Mi mentünk elsőnek és egy híd alatt kellett felmenni, ami elég jó sodrásokat adott, majdnem borultunk is, de végül másodszorra fel tudtunk menni. Mi legalább nem borultunk be úgy mint mások :P Este a sátrat le kellett bontani, mert a foliát széttépte a szél a sátram pedig nem épp a vízálló kategoriába tartozott. Jó kis program volt fél esőben bontani.

Kedden mentünk tovább Kisbodakra. Kb 5-6 órán át csurogtunk lefele, átemeltünk 2 gátnál is, majd lassan megérkeztünk a táborba, ami talán a legrosszabb volt. Kocsma csak bent a faluban ami jó negyedórára volt, a WC és a zuhanyzó sem a legjobb volt. Az este persze megint rekordot döntöttünk a helyi kocsmába, csak annyit voltak hajlandóak elárulni, hogy 20 liter tömény fogyott el aznap. Miután féluton hazavittük az elesett elsős bajtársunkat, mi is beültünk inni. Olyan hajnali 2re zártak be és akkor is azért, mert már elfogyott szinte mindenük.

 

Szerdán egy nagyon rövid csillagtúra után kajáltunk majd megint a kocsmába vettük az írányt. Most ki volt jelentve, hogy éjfélig vannak nyitva, mert tegnap a szomszédok nem örültek annyira a hajnali 2es nyitva tartásnak. Tömtünk is egy pipát amibe víz helyett most fél liter vodka került vízzel felöntve. A pultos lány nézett is kicsit, amikor egybe kikerték a fél liter vodkát :D Aztán lassan közeledett az éjfél, de a pultos megnyugtatott minket. Siet az az óra :) Végülis fél 1kor kitettek miket, így mindenki jól felszerelkezve elindult. Letelepedtünk egy harangos emlékmű mellé, de csak addig, amíg az egyik hülye meg nem húzta a harangot, ami hajnali 1kor elkezedtt harangozni. Úgy iszkoltunk mindenfelé, mint a patkányok :D

Csütörtök már mindenki hulla fáradt volt, elvileg még lett volna 1 nap, de még az aznapi 5 órás magánbuszt sem várták meg nagyon sokan és inkább 1 fele már hazaindultak. Összefoglalva nagyon jó tábor volt, de a napi 5-6-7 óra alvás fárasztó volt. Ma 13 óra alvással probáltam pótolni is ezt :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csiri.blog.hu/api/trackback/id/tr92606527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása