Utolsó kommentek

Címkék

agyfasz (1) aie (1) aranyos (1) bash.hu (3) bevételek (1) bkv (2) budapest (2) bulgária (1) eb (1) egészségügyi biztosítás (1) egyéb (1) egyetem (7) életemnapjai (16) feelings (1) felsőoktatás (1) filmajánló (2) gazdszoc (1) hülyeségek (14) húsvét (1) ivás (5) kaja (1) khm (2) komolycsiri (8) komolytalancsiri (18) kultúra (1) lakás (1) márc9 (2) máv (1) nokia (2) öcsi (6) pénzügyi (1) pie (1) poén (13) póker (1) polip (1) politika (1) rajz (1) rendkívüli (1) sicko (1) számvitel (2) szavazás (1) szerbia (1) szozopol (1) tandíj (1) tanulás (1) túra (1) tv (1) upsz (1) vizitdíj (1) youtube (4)

Sony Vegas használata (útmutató)

Csiri 2008.02.17. 12:29

Csapjunk is a közepébe. A program elindítása után a Fájl/New-ban tudsz New Projectet indítani, ahol a beállításokat hagyva csak okézd le és már kezdheted is. Ekkor a következő látvány tárul eléd:





Tehát itt vagyunk. A zenéket és a frageket egyszerűen húzd bele a vágóablakba, mérettől függően egy kis idő, míg be is illeszti.

Szalag kettévágása, levágása:
Sokan le akarnak vágni egy kis részt a fragből, vagy zenéből. Ezt 2 módon tehetitek meg. Vagy a szalagra kattintva egy "s" betű lenyomásával (pirossal bekaríkázott rész), vagy egér folyamatos lenyomásával kijelölsz egy kisebb területet (akár csak 1 képkockát), del-lel törlöd, majd egyszerűen az egérrel lehúzod róla (az egeret odahúzod a szalag végéhez, megjelentik egy kis kocka egy nyillal és utána elkezded húzogatni) a nem kivánt részt (kékkel bekarikázott részek).





A kettévágásnál a zene szallagot is kettévágja és mindkét oldalán lehalkítja. A sarokban a halványkék háromszög jelzi (felső kép), hogy a halkítás/megvilágítás (videonál) nem egyből történik, hanem lassan halkul/sötétedik vagy hangosodik/fényesedik (alsó képen kiközelítva). A sötétkék az egyből bekövetkező változást jelenti. (Alsó és felső képen egyaránt látható)





Lassítás:
Egy másik nagyon sokat kérdezett folyamat a lassítás. A lassításhoz a következőt kell tenni. Jobb klikk a szalag felett, insert/remove Envelope/Velcoity





Ezután kapunk egy szép kis zöld csíkot. Ez jelenti a 100%os sebességet. Felfele húzva gyorsabb, lejebb húzva lassabb lesz a movie. [Figyelem! Az eredeti FPS szám a normális sebességre vonatkozik. Fele olyan gyorsan már a movie FPS száma is fele lesz, ami akardozást jelenthet (az emberi szem átlagosan 22-24 képkockát lát másodpercenként, elfölött kapunk mozgóképet, ezalatt már "laggol"). Amennyiben tudjuk, hogy ezt és ezt a részt lassítva akarjuk a movienkbe, úgy vagy az cl_avidemonál nőveljük a számot, vagy a felvételnél a sebességet lassítsuk be még jobban, de összeillesztésnél figyeljünk az arányokra, hogy a 100%on a movie sebessége normális legyen (cl_avidemo 15 - 0,5-ös sebességnél bmp2avi-ban 30-as frame rate kell, cl_avidemo15 - 0,2-es sebességnél bmp2aviban 75-ös frame rate kell stb)] Ha a zöld csíkra kétszer kattintunk akkor odatesz nekünk egy kis kockát (piros karika) amit húzogatva a movienkat gyorsítjuk, lassítjuk. Amennyiben a movie túl gyors lesz, akkor újra meg fogja ismételni, amit fent egy kis bevágással jelez (kék karika). Ilyenkor a movie végét le kell vágni, vagy le kell húzni.
Ehhez hasonlóan müködik a hang állítása. Kattintsunk a hangszalagra és nyomjunk egy "v" betűt. Ezután a hangszalagra kapnuk egy lila csíkot, amit ugyanígy tudunk állítani, de ezzel csak a hangszalag hang erejét tudjuk állítani (zöldel bekarikázott rész). Amennyiben egy új videoszalagot vagy hangszalagot szeretnék létrehozni, akkor egyszerűen csak húzzuk a fájl a lejebb lévő szalagokra, de különleges esetekben (lásd majd még lejebb) a szalag fölé kell tenni, ilyenkor azt a fájlt a legfelső szalag felé, a világoskékkel jelzett helyre húzd





Átvezetés:
Két szalagot úgy lehet egymásba vezeti, hogy fogjuk és az egyiket ráhuzzuk a másikra (vannak olyan problémák, hogy ezt valamiért nem engedi, csak mellétenni. Sajnos ez nem tudom mitől van, ha valaki meg tudja mondani, az fórumba írjon). Ilyenkor ilyen átfolyás lesz amit a szalagon a 6. és a 8. másodperc közt láttok. A másik lehetőség, hogy ezt az átfolyás helyére beillesztünk egy számunkra szebb váltást. Ezt a 9. és a 11. másodperc közt láthatjátok. A jobb alsó sarokban látható gyorsvideo laggolása nem jelenti azt, hogy a renderelés után is laggolni fog a rendes video, nem kell addognia. Ilyen extrémebb átfolyást úgy választhatsz ki, hogy a bal alsó sarokban trainsitions-ra kattintasz és ott a számodra megfelelőt választod ki. Ábrák szépen mutatják is melyik mit csinál. Nem éri meg az egész moviet teletenni ilyenekkel, van amikor egy átvillanás vagy egy lapozásos átfolyás nagyon jól néz ki, de NEM kell a moviet tele pakolni ilyenekkel.





Szöveg írása a filmre:
Szöveget úgy tudsz beleírni a filmbe, hogy a bal alsó sarokban az alsó fülekből kiválasztod a Media Generatorst, majd a bal oldali menükből a Text-et. Itt kell nagyon odafigyelni, hogyha azt akarjuk, hogy a Text is látszodjon és a film is, akkor olyan Text-et válasszunk ki, ahol a háttér "kockás" vagyis átlátható és ezt a filmszalag FÖLÉ tegyük, NE ALÁ. Innen válaszd ki a neked megfelelőt, majd a szöveg stíluás, betűméretét, tartalmát írd át a neked megfelelőre. Innen még a végén a Credit Roll lesz számodra hasznos, a végén megjelenő stáblistához és egyébhez.





Effektezés:
Az egyik legtöbbet kérdezett dolog a moviek effektezése. Magunkaz az effekteket a bal alsó sarokban a Video FX fül alatt találjuk meg. Mint láthatjuk, iszonyat mennyiségű effekt áll rendelkezésünk. Egy filmszalagot többször is effektezhetünk. Amennyiben a filmszalag már tartalmaz egy effektet, akkor a pirosan bekarikázott részeken láthatjuk, hogy kékebb lesz a kis plusz jel és a jobb alsó sarokban is a gyors videoablakon láthatjuk a különbséget. Folyamatos lejátszásnál ez is belaggolhat, de renderelés után normális lesz.





Mindegyik effektnek van egy ablaka (a priosan bekarikázott kékesebb plusz jel, több effekt esetén a felső fülekből a megfelelő effekt kiválasztásával), ahol láthatjuk az effekt erősségét. Van amikor csak 1 adatot kell változtatni, van amikor 3-4-et (pirosan bekarikázott rész). A másik folytos dolog, hogyha a filmszalagon azt akarjuk, hogy az effekt csak az egyik részén jelenjen meg, majd tünjön el vagy legyen erősebb. Ilyenkor a zölddel bekraikázott részen látható sávba kell kétszeres kattintással kockákat tenni, ahol minden kockánál meg kell adni az adatot. Így például meg tudjuk csinálni azt, hogy a filmszalag elején legyen egy erős zaj a filmben, majd kitisztul a kép, lősz 2-3 fraget, és utána a zaj újra felerősödik és ellepi a képmezőt (első képkocka max noise level, következő kocka 0 noise level, utolsó kocka max noise level).





Fokuszálás:
Sokszor szeretnénk filmünk tetejéről, aljáról levágni egy kisebb részt, vagy éppen a filmszalag közepére, oldalára ráfokuszálni (ráközelíteni). A fókuszáláshoz szükséges ablakot a filmszalagon a pirossal bekarikázott részre kattintva hívhatjuk elő. Itt a kékkel bekarikázott részre kattintva tudjuk beállítani, hogy megtartsa-e az eredeti méretarányokat. Tehát ha a hosszúságát a felére változtatod, akkor a magaságát is a felére állítja automatikusan. Ezt kikapcsolva tudjuk a filmünk tetejéről levágni, lesötétítetni az oda nem illő hozott köröket és egyéb fölösleges dolgokat. A bekarikázott kék kör feletti kis kockát (Enable Snapping) kikapcsolva tudjuk megoldani, hogy ez a lehúzás ne ugráljon, hanem folyamatosan menjen. A film valamelyik oldaláról történő levágáshoz használd a rózsaszínnel bekarikázott oldaljelölő kockákat, vagy a nagyobban bekarikázott Width/Height adatok változtatásával (sokkal pontosabb). Ahhoz, hogy a filmnek a közepére rázommolj kapcsold be az előző kékkel bekarikázott mütyürt. Ezután a sarkokban lévő kockákkal (lila karika) tudod a Fókuszt kicsinyíteni, vagy nagyítani, illetve a négyszélrózsás nyíl segítségével bárhova húzni. Lényegében ennek az opció segítségével lehet létrehozni a kép a képben figurát. A lényege, hogy az alapszalagot, ami a háttérben megy tegyük egy alsó videosávba. Azt amit lekicsinyítva szeretnénk az előtérben, azt tegyük egy felsőbe, majd a lila kockát huzzuk kifelé a képből. (tehát pl a jobb felső lila kockát még jobbra és fele húzzuk ki). Ezután nézzük meg, hogy hogyan néz ki a filmünk és ennek megfelelően korrigáljuk.





Renderelés /A sony vegasos movie avi-vá varázsolása :) /:
Először is jelöld ki a részt amit renderelni akarsz. Ezután bal felső sarokban File majd fentről valószínüleg a 6. kis izé a "Render as" lesz. Klikk ide, ezután a következőt fogod látni:





Itt Fájlnévhez írj be valamit, Fájl típusa avi, Template pedig legyen default. Ezután klikk mellette a customra. Ekkora a következő jön be:





Ez a második oldal, te alapból az első oldalt fogod látni, ott a project izét állítsd best-re majd alsó fülnél audio. Itt a hangot tudod állítani, 44khz a legjobb tömörítéshez esetleg media layer 3 vagy mi a fenét használj. A lényeg a középső, video fülön van, ami a képen is látható. Itt Frame sizenál Use Project Settings (Project Frame Sizeát kint szalagon alt+enterrel tudod modosítani. Frame rate annyi amennyi cl_avidemoval vetted fel. Field Order: None (Progressive Scan). Pixel Aspect ratio nem tudom mit csinál szóval azt hagytam :) Video Format pedig legyen Xvid. Ezután klikk mellette Configure majd következő kép:





Fent minden Simple majd Target Quantizert állítsd be. Alatta a csúszkát húzd olyan 4-re kb. Azzal már jó minőségű lesz a kép és a mérete is tűrhető (ezzel érhető el szerintem a legjobb arány, amit én el tudtam érni, aki tudja hogy ennél jobban hogy lehetne megcsinálni az msg me valahogy). Ezután leOKézol mindent. amikor felhozza a 3 füles oldalt akkor fent beírsz egy nevet, elmented és legközelebb a templatenél be tudod állítani egyből azt. Ezután mentés és HOSSZÚ renderelés után kész is az avi.


Ha az oldalam sokat segített a fragmovied elkészítésében, akkor kérlek támogasd azzal, hogy a movied végére kiteszed a címét. Köszi :)

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csiri.blog.hu/api/trackback/id/tr83342613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bLL 2008.02.27. 19:25:36

Elsőre átolvasva korrekt.:)
XviD-del nem is lehet szebbet kihozni, igazából az x264 sokkal jobb codec.
Csak nem nekiáltál valami új movienak?

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2008.02.27. 21:12:31

Még jó hogy korrekt, én írtam ^^
Nem álltam neki új movinek, miért álltam volna neki? :D Már vagy 1,5 éve nem játszok :D

bLL 2008.03.02. 17:11:11

mittomén, akkor miért raksz ilyen kockás dolgot blogodra?;)

asd 2008.06.25. 20:39:50

ez mért kockás dolog??nem muszály mindenkinek fragmovie-t csinálni vegas-sal csak leírta hogy mi mire valók -.-

Nemjóóó 2008.06.28. 17:44:55

De mé nincs nekem xvid codec?????

luffy 2008.09.13. 12:43:24

helló egész jól tudtam használni a vegast d eujra telepitettem a gépet és nem tok má veggassal menteni nincs xvid-mpeg4 codec most mitcsináljak hogy mencsek és már wmv-be sem tudok menteni pls help?

Anika 2008.09.18. 19:26:49

Nos..ez mind szép, is jó....Hasznos,jól néz ki és a többi és a többi....De..kezdjük ott...h lehet ezen a hülye programon zenét lejátszani? 3 órája szenvedek vele, és ne találom!(ha esetleg leírtad, bocs, hülye vok az ilyenekhez)

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2008.09.19. 12:06:26

Fogod és behúzod a zenét valamelyik sávba
Lehet hogy olyan a kiterjesztése hogy nem ismeri fel, probáld ki valami mp3-as zenével ha azzal meg akkor kiterjesztés miatt van

Anika 2008.09.19. 15:31:14

OKé-oké, de hogy kell lejátszani? együtt! a vidit a zenével!Nem tom.

iZZZ 2008.09.29. 00:49:42

Ez sztem érthető átlátható..a lényeg ott van mindenkinek..szval grat jó az oldal! :D

asderezer 2008.09.29. 12:00:47

üdw!
abban szeretnék segítséget kérni hogy gogyan tudok úgy összetenni 2 filmrészletet hogy amikor kezdődik a másik legyen valamnmi átmenet ne csak paff jön azt csá hanem valami jót tenni bele.

asderezer 2008.09.29. 12:02:11

arra gondolok h játékból vettem fel videót és abból szeretnék 1 kisfilmet csinálni magamnak tesztelésképpen...remélem ez alkalmas program télleg tetszik csak sajnos már sokat szórakoztam vele de még mindíg nem jöttem rá kérlek segítsetek köszi .pusi ;)

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2008.09.29. 15:31:44

Az egész le van írva az:
"Átvezetés" rész alatt, csak kép valamiért nincs hozzá

balu 2008.10.01. 16:57:21

Hello nagyon jo kis tutorial nekem lenne egy kérdésem.
amikor textet rakok be a movimba elsötétül szépen lassan:S
Kérlek segits hogy ez ne történjen meg. előreis kösz:))

Klau 2008.11.09. 17:38:31

sziahh^^
arigatou +minden h leirtad h h kell használni^.~de azt nem tudnád megmndani h ha képet csinnek a vegasban akk azt h lehet menteni?

junorby 2009.01.22. 20:53:35

Hello Csiri! Nagy szükségem lenne rád...
Feltettem a Sony Vegas Pro 8.a verziót és kér egy nagyon hosszú kódot "AuthenTication Code"

junorby 2009.01.22. 20:54:14

és kéne egy olyan kód...nagyon örülnék ha tudnál adni :P

Lissa 2009.02.11. 14:31:23

Szia!

Hasznos kis írás, köszönöm érte :)
Szeretném abban segítségedet kérni, hogy mi lehet a baj akkor ha amikor beimportálom a videot a sonyba (avi formátumú) akkor csak a hangja van a kép nincs.
Viszont van Xivid MPEG-4 Codecem meg Communed Communaty Codec Pack om is. De akkor milyen codecet hiányol még?
Nagyon megköszönném ha tudnál segíteni.

Nozsu 2009.04.08. 12:31:05

Meg tudna valaki tanítani erre a programra?Nem vagyok teljesen hülye csak pici segítség kellene,persze megfizetném.

Nozsu 2009.04.08. 13:42:22

Hol tudom megvenni ezt a programot?

Nozsu 2009.04.08. 13:51:18

Hogyan lehet a hozzáadott zenét a végén elhalkítani?

SmashUp 2009.04.30. 17:24:47

én azt nem tom hogy ha használom a flipet akkor miért csak 1 mp alatt pörög át és miért nem pls 2-3 mp alatt help?

enterprise73 2009.09.04. 10:01:40

Üdv mindenkinek!

A problémám az lenne hogy van egy video fájlom avi-ban mérete 40gb és amikor berakom a sonyvegas -ba akkor nincs kép viszont a hangot hallom.
Ha esetleg át kell alakítani akkor ahoz milyen progi kell, illetve hogy tudom ezt a problémát megoldani?

Ha a videó anyag dvd formátum akkor azt hogy tudom beilleszteni a vegasba?

és mivel tudom a kész anyagot dvd-be kiírni?

a segítséget előre is köszönöm

balazs630 2009.10.19. 23:29:09

Sony Vegas magyar oktatófilm ELADÓ!

Ez az eredeti 5 DVD-s Sony Vegas Movie Stúdió oktatófilm a videovagas.hu-tól.

Ennek a komoly, felhasználóbarát, és olcsó videóvágó programnak a kezelését könnyedén elsajátíthatja a bárki. Az oktatófilm az alapoktól indul, majd a végére komolyabb trükköket is eltanulhat a filmkészítő. A DVD-hez kizárólag tavaly októberben lehetett hozzájutni, akkori körülbelül 10 000 ft-os árán. A DVD-hez vadi új állapotában jutottam hozzá, és mivel nekem ebben a programban már nem lehet újat mutatni, eddig nem is volt rá szükségem.
Az oktatóvideó sorozatot annak ajánlom, aki bele szeretné magát ásni a komolyabb amatőr videók készítésébe, és ehhez magyar nyelven támaszra van szüksége.

Vatera: www.vatera.hu/sony_vegas_oktato_dvd_k_155162303.html

Number One #1 2010.01.13. 19:08:58

Köszi szépen a blogot!!!még kezdő vok így sokkal könnyebb volt h leírtad!Még egyszer köszi!!

rigozsuzs 2010.03.28. 17:58:03

Szia,

Abban segíts nekem kérlek, hogy szöveget a videón, hogyan tudok effektelni? Azt szeretném mint pl a power pointban, hogy "beússzon" vagy épp "kiússzon' a szöveg. Egyáltalán tud ilyet?

köszi

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2010.04.10. 23:56:01

a szöveg beállításai között valahol van egy olyan hogy placement, azt kell az egyik oldalra húzni ,majd mint az effektezésnél csinálsz egy kis rombuszt
m.blog.hu/cs/csiri/s9.JPG
e szerint és ahhoz beállítod az állapotot (hogy pl az elején a bal oldalt legyen a szöveg) mjad a szalag végéhez is teszel egy rombuszt és ott a másik oldalra húzod
ez lejátszásnál úgy fog kinézni hogy az egyik oldalról a szöveg szépen átmászik a másikra

Zsanna85 2010.05.17. 00:35:24

Szia!
Most kezdtem el használni ezt a programot, nagyon tetszik, de máris egy akadályba ütköztem.A videóknál ki szeretnék vágni részeket, rá is jöttem hogy egy 3-4mpes részt úgy "vágtam" ki hogy az előtte és a mögötte levő részt letöröltem, ezzel nincs gond, viszont amikor lejátszom akadozik, és egyszerűen nem tudom hogyan lehet megszüntetni, hogy normálisan lejátssza.Több külön videóból összerakott részletet szeretnék zenével összerakni, de így hogy akadozik nagyon gáz...tudsz segíteni?

kramldavid 2010.06.07. 09:56:41

Szia Csiri! Először is köszi a hasznos munkát. Nagyon jól tudtam kezelni így a programot. El is készítettem egy 1 perces time lapse videót, zenével. De a videóban végig bent vannak valami számok a jobb felső sarokban, meg egy kis felirat bal oldalt középen (IVOP) azt hogyan lehet kivenni, vagy eltüntetni? Az micsoda?

-.-Valaki... 2010.06.27. 12:09:16

Sziasztok!
Szia Csiri!

Nem tudjátok ,hogyan kell azt hogy ott legyen mindenképen egy text?

-.-Valaki... 2010.06.27. 16:34:08

Nem tudjátok hogy kell, úgy feliratpzni,hogy aza háttér látszódjon amit raksz?

dombik 2010.07.16. 06:53:04

@-.-Valaki...:
szia en egy kezdo vagyok, de azt tanultam a csiri tutorialjabol, hogy ha azt akarod
"aza hatter latszodjon amit akarsz" ha ezt ugy erted :mondjuk az a film, vagy kep, ami fele csinalod a szoveget, ha olyan szoveg semat valasztasz, aminek szurkepepita a hattere. itt csak a betuket teszi ra, annak nem ad szinhatteret.
en igy talalom meg
-a view fomenuben jelold ki hogy latszodjon a media generator panel
-ott van egy oldalmenu, amiben van egy "text" sor, arra kattints , amelyiknek pepita a h'ttere egyet es akar be is huzhatod a filmcsikodra.
-feljon akkor egy szerkesztesi ablak
-arra vigyazz, hogy a filmcsikod feletti csikon legyen a felirat, azt hiszem akkor latszik a hattered elott.

dombik 2010.07.16. 07:52:47

KEDVES CSIRI ES VEGASOSOK
Nincsenek ekezeteim, ez egy cseregep, elnezest. Majd nem irom hogy szeles, mert nem tudjatok , hogy fuj, vagy tavoli. 
4-5 kerdesem van, eleg kezdo vagyok
---------------------ELSO------------------------
Vagokepes, feliratos, szinvarialt mozikat csinaltam, de tobbszor voltam abban az aggaszto munkafazisban, hogy nem volt semmi kep a prewiev ablakban, csak a felirat latszott benne, meg a hang szolt. Amikor ilyet rendereltem, akkor ugyanezt a kepet kaptam: a nagy feketeseg stablistaval es zenevel.
MIERT VAN EZ? A PROBAVERZIOBAN, A CSEREGEPBEN, VAGY BENNEM VAN A HIBA? HOGY OKULHATNEK?
---------------------MASODIK----------------
A vagokepeimet egy-egy kepkocka megtobbszorozesevel nyertem, ami azert nem annyira bena, met vakuvillanasok ugyanabban a terben egesz mas arnyekokat es bevilagitasokat okoztak.
De amikor a helyere kellett tennem a vagokepblokkot, akkor framenkent kellett odahuznom.
HOGYAN LEHET A VAGOPONTOK MENTEN, A FRAMEHATAROKAT EGYBE OLVASZTANI A FILMSZALAGON? amikor a sarga haromszoggel kijelolve egyben tudtam masolasal mozgatni az egesz 120 fremes takolmanyt az jo volt, de akkor sajnos a maga alatt levo kepszalagot is ki kellett vagnom. HOGYAN LEHET KIJELOLNI NEMCSAK IDOSZAKOK KOZTI TERULETET NEM MINDEN SAVON EGYSZERE, HANEM MONDJUK CSAK EGYES SAVOK BIZONYOS IDOSZAKAIT TORLESRE, VALTOZTATASRA?

-------------HARMADIK--------------
Az enekes amikor azt enekli “te vandorlopatkany” en ott a vegen befejeznem a hangot, de a kepet mar a “te” alatt kicserelnem, egy vagtazo patkanyra, es kesobb johetne a patkanylabdobogas hangja is, de ha beljebb tolom a kepet a hangsav is beljebbmegy szinkronban.
HOGYAN LEHET A HANG ES A KEP OSSZETARTOZAST KICSIT FELOLDANI, HOGY AMIKOR MAR NINCS KEPEM, MEG LEGYEN HANG UGYANABBOL A FELVETELBOL, HOGY MAS KEPET TEGYEK RA, ANELKUL HOGY VAGOKEPESEN OLDANAM MEG, HOGY AZTAN, AMIKOR AZ ELOZO HANG KIJON, AKKOR A HAMARABB BETOLT KEP HANGJA IS BEJOJJON?
---------negyedik------------
most egy masodik gepen hasznalom a 2 probaverziomat, hany TRIALT lehet hasznalni egy gepen a programbol? Van egy krakkintett verziom is, de abban nincs “Fxplug in” text elesi lehetoseg.
HOGYAN SZEREZHETEK TELJES ES INGYENES VEGASZT? VAN VIGASZ?
-----ot--------
hogyan lehet 1o percnel hosszabb filmet feltolni a youtubera?

dombik 2010.07.17. 09:22:01

-------------hat----------
kaptam egy anyagot video cd/n, ami film,le tudom j'tszani vlc mediap. rel. de szeretnem az anyagot felhasznalni, viszont a sonyvegas nem ismeri fel, mit kell elotte tennem, ripelni? milyen letoltheto programot ajanlotok?

Sandwraith 2010.07.22. 19:39:19

Sziasztok,
egy elég egyszerűen megfogalmazható problémám van. Amióta felraktam a windows 7-et (xp-ről) azóta egy 3 perces sima videó renderelése fél óra. Egy 20 perces videót (volt mondjuk benne páreffect) 8 (!) óra latt renderelt be. Ugyanezt odaadtam egy ismerősömnek, neki 10-15 perc volt. Most egy 1,5 órás projecten dolgozom és nem szeretnék még bele gondolni se, hogy az mennyi ideig tartana.
Valaki szembesült hasonló problémával? Esetleg valami megoldási javaslat?
Előre is köszönöm!

angyalka_888 2010.08.02. 20:14:04

Sziasztok!

Engem a következő dolog érdekelne nagyon!!!
A 8.0-as vegas pro-val tudtam zenét transzponálni, de a 9.0-val sehogy sem megy!!!
Kérdésem az lenne, hogyan kell ezt csinálni? Milyen lépéseket kell tennem a siker érdekében??
Köszike nagyon a választ előre is!!

Agnesh92 2010.09.20. 16:38:03

@Sandwraith: ugyanez a problémám, csak nekem 3 percre 18 órát írt ki...úgyh hagytam

P.G. 13 2011.09.09. 17:39:59

Szia letöltöttem a vegas moviet 5.0-t ami te is a képek alapján de sajna nem tudom a serial number kodját nem-e tudnád nekem leirni azt vagy valami más modszerrel ami után megtudom nyitni?

szdavid018 2013.12.16. 17:08:30

Helo tudnátok segíteni, Csak annyi lenne, hogy 10.0 verzióba hogyan tudok egy videót megfordítani, tehát a végéről kezdve visszafelé lejátszani? Köszi!

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2013.12.16. 18:55:49

Jobb klikk a videó (hang) sáv felett és reverse

Budla 2014.01.26. 14:55:17

Heló!Miért van az,h amit telefonnal veszek fel videót,azt beteszem Sony Vegába és lejátsza,csak hanggal.Kép nincs hozzá! :( Pedig nagyon fontos lenne,h képpel együtt jöjjön. :( Tudtok segíteni? köszi

depall 2014.12.13. 14:24:26

Kedves Csiri!
Elfelejtettem:hogyan lehet ugyanazt az áttűnés tipust alkalmazni több jelenet között egy- két lépésben? Köszönöm előre is

vectra777 2016.04.11. 09:10:41

Kedves Csiri! Sony Vegas Pro
11 programom van, de sajnos angol nyelven. Lehet-e ezt a verziót magyarítani, tudnál e benne segíteni.

Várom szíves válaszodat az alábbi emailon:

despero777@gmail.com

Barátsággal

István
alias vectra777

holzoltan 2016.12.11. 03:48:37

Kedves Csiri!

Hogyan tudom lehalkítani a videom végén a zenét Sony Vegas-szal? Ha például rövidebb a zeneanyagom, mint a videoanyagom. És azt szeretném, ha fokozatosan elhalkulna a végén a zene.

Várom válaszodat!

Üdvözlettel:

Zoltán

holzoltan 2016.12.11. 03:50:35

Bocs, rövidebb a videoanyagom, mint a zeneanyagom. És a zene végéből vágni szeretnék. Sorry az elírásért!
süti beállítások módosítása