Utolsó kommentek

Címkék

agyfasz (1) aie (1) aranyos (1) bash.hu (3) bevételek (1) bkv (2) budapest (2) bulgária (1) eb (1) egészségügyi biztosítás (1) egyéb (1) egyetem (7) életemnapjai (16) feelings (1) felsőoktatás (1) filmajánló (2) gazdszoc (1) hülyeségek (14) húsvét (1) ivás (5) kaja (1) khm (2) komolycsiri (8) komolytalancsiri (18) kultúra (1) lakás (1) márc9 (2) máv (1) nokia (2) öcsi (6) pénzügyi (1) pie (1) poén (13) póker (1) polip (1) politika (1) rajz (1) rendkívüli (1) sicko (1) számvitel (2) szavazás (1) szerbia (1) szozopol (1) tandíj (1) tanulás (1) túra (1) tv (1) upsz (1) vizitdíj (1) youtube (4)

Demok átalakítása

Csiri 2008.02.17. 12:29

A legelején szeretném leszögezni, hogy nagyon nehéz jó moviet csinálni. Sok munka, sok idő és még ugyis mindenki lehurrogja, szóval az elején ne számítsatok nagy sikerre és csak akkor vágjatok bele, ha tényleg van rá időtök. A legelső dolog, hogy hogyan, mivel szeretnéd a fragmovied csinálni. A programok többsége letölthető a google segítségével a megfelelő kulcsszavakkal (fájlneve, download).

0, Hogyan vegyem fel a frageket?
Amit szerintem mindenképpen be kell állítani, hogy magas fényerősség legyen felvételkor, mert átconvertáláskor elvileg egy kicsit sötétül, direktX 9-ben, a multiplayer vagy csak sima optionsban a draw hud off beállítással kivenni az íránytűt, gránátszámjelzőt, meg ilyeneket, /cg_chattime 0 paranccsal a beszélgetést kivenni (say, teamsay), illetve a nyomd meg a spacet az átugráshoz vagy az y gombot a fegyvercseréhez szövegeket kikapcsolva (/cg_drawMantleHint "0")

1, Demokba gyorsabb beletekerés
Ezt egy Seismovision nevű programmal tudod megcsinálni. Kezelése egyszerű. Felteszed, elindítod, optionsban beállítod a játékot és betallózod neki a MP.exe-t. Ezután Play demoba beadod neki a demot és go. A demo nézésben nyilakkal tudsz tekerni (felfele nyil alapból normál sebesség, lefele pause) illetve a numerikus billentyűzeten az 5-ös a harmadik nézet, 4-es a restart, 0 a kilépés, PgUp-val közelítesz, PgDn-nel távolodsz harmadik személyben, forgatni az 1-es 3-as billentyűekkel tudsz.

2, Demoból avit:
A demoból a játékot 2 féle képpen tudod átalakítani avi-vá. Vagy egy fraps nevű programmal (http://games.softpedia.com/get/Tools/Fraps.shtml - itt a downloadra kattintva) ami gyors megoldás, de minőségileg eléggé szar. A másik lehetőség hogy elindítod a demot és a felvenni kivánt részt a /cl_avidemo paranccsal veszed fel. Ez a következőképpen müködik. A legjobb ha bebindeled: "/bind f5 cl_avidemo 25" és "/bind f6 cl_avidemo 0" Így az f5 billenytűvel elindítod és az f6-tal leállítod a felvételt (ezt minden seismovision elinditáskor be kell írni, cfg-s bindeket nem olvas be). Ezzel lényegében screenshotokat csinálsz a játékról másodpercenként 25-öt (30 esetén 30-at). (Amennyiben rosszabb a játékod és nem minidig van meg fix-en a 25-30 FPS, akkor tedd fele olyan gyorsba a demo lejátszását és vegyél 15 képkockát másodperceként, majd összeillesztésnél 30 képkockával dolgozz és máris olya mintha másodpercenként 30 képkockával vetted volna fel). Ezután egy bmp2avi fájllal össze kell illeszteni a kockákat. A program mükédése egyszerű:
1, Betallózod ahol a screenshotok vannak. (Directory mellett a ... )
2, BMPről átállítod TGA-ra a kockákat (Files alatt a kis karika)
3, Avi File-hoz beírod a nevét, hogy milyen neve legyen az avinak (alapból out.avi, ha túl hosszúra adod meg vagy extrémra, akkor lehet, hogy hibát ír ki, ilyenkor probáld ki az out.avi nevet, hogy akkor is észleli-e a hibát!!!)
4, Frame rate-hez beírod azt a számot, hogy másodpercenként hány képkocka legyen, Key rate marad 1 (Ha az avidemot 25-tel vetted akkor 25, ha 30-cal akkor 30)
5, Ráklikelsz a Creat-re, majd tömörítést végigprobálgatod, hogy melyikkel lesz tűrhető a fájl mérete (1 másorperc/2-3 megabájt), és a minősége is jó marad. Valahogy mindenképp tömörítsük, mert tömörítetlenül iszonyatos méreteket fog ölteni a nyers movie! Nehéz lesz vele dolgozni! (Itt újra bejöhet egy hiba. Extrém esetben, például túl sok kodek miatt nem akar dologozni és hibát észlelt, leáll hibaablakkal fog üdvözölni. Ilyenkor probáld meg az összes kodekeket eltávolítani és tömörítetlenül egybefűzni. Ha müxik, akkor keress valami másik kodeket és azzal tömörítsd mindenképp, ha így sem jó, akkor pasz)



3, Ha ezzel meg vagy akkor a nehezés túl vagy. Ez után jön maga a vágás, ami hosszabb idő, de sokkal kreatívabb és szórakoztatóbb munka. Én a Sony Vegas programot használom. Mindenki szerezze be maga.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csiri.blog.hu/api/trackback/id/tr16342610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scarreb 2010.02.20. 00:00:08

Hali!
Call Of Duty 4 ben amikor avidemozok akkor mindig nagyon lassan veszi szinte képkockénkéne veszi fel ez mindenkinek igy van ??

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2010.02.20. 10:18:24

igen, hiszen lényegében a screenshotokat csinál (másodpercenként 25öt) és később ezeket fűzi egybe és ebből lesz a mozgókép

(elvileg valahova leírtam, hogy lehet ilyenkor jobb fele sebességgel felvenni, mert ha lassú a géped, akkor nem biztos, hogy meg tudja csinálni a másodpercenkénti 25 screenshotot és laggolni fog amikor egybefűzöd)

scarreb 2010.02.20. 10:53:15

Nem valószínű h rossz lenne hozzá a gépem mert akad a 250 cod4 be
süti beállítások módosítása