Utolsó kommentek

Címkék

agyfasz (1) aie (1) aranyos (1) bash.hu (3) bevételek (1) bkv (2) budapest (2) bulgária (1) eb (1) egészségügyi biztosítás (1) egyéb (1) egyetem (7) életemnapjai (16) feelings (1) felsőoktatás (1) filmajánló (2) gazdszoc (1) hülyeségek (14) húsvét (1) ivás (5) kaja (1) khm (2) komolycsiri (8) komolytalancsiri (18) kultúra (1) lakás (1) márc9 (2) máv (1) nokia (2) öcsi (6) pénzügyi (1) pie (1) poén (13) póker (1) polip (1) politika (1) rajz (1) rendkívüli (1) sicko (1) számvitel (2) szavazás (1) szerbia (1) szozopol (1) tandíj (1) tanulás (1) túra (1) tv (1) upsz (1) vizitdíj (1) youtube (4)

mIRC

Csiri 2008.02.16. 18:25

Először töltsd le a programot http://www.mirc.com/get.html -ról. Miután installáltad indítsd el. A menüsoron a Tools/options –ben állítsd be neved, e-mailed, stb. A nickedben nem lehet szünet, ékezetes betű, csak az angol abc betűi ill. még néhány speciális karakter pl.: - _ @ | stb.!





Ha ezzel kész vagy még ne csukd le ezt az ablakot, hanem bal oldalt kattints a Connecten belül a servers-re, ahol a következőket kell látni (ha nem ezek vannak ott akkor állítsd át):





Miután ezekkel megvagy kattints az OK-ra és csatlakozhatsz a quakenet szerverre, amit a bal fent található villámra kattintva tehetsz meg, egy kis várakozás után csatlakozik is. Felugrik a mirc favorites ablak (ha nem, akkor nyisd meg: bal fent a villámtól jobbrább 2-vel egy sárga mappa),





ahol beállíthatod melyik channelekre szeretnél automatikusan csatlakozás után fellépni. Alapban sok olyan lesz bent ami nem biztos hogy érdekel, ezeket egyesével kijelölve a nevét és egy egyszerű alt+d gombkombinációval törölhetsz. Ha ezzel kész vagy, vagy nem akarod kitörölni, akkor az Add gombra kattintva hozzáadhatsz channeleket.





Join on connect bepipálása esetén a szerverre csatlakozás után egyből megnyitja azt a channelt.



Auth-olás/Regisztrálás a Quakenetre:
Olyan nickel csatlakozz a szerverre, amit meg tudsz jegyezni, ugyanis ez lesz a login neved, későbbiekben miután regisztráltál beléphetsz más néven, de ez a név kell majd ahhoz hogy bejelentkezhess.
Írd be a szerverablakba (az az ablak, amit akkor látsz, amikor rákattintasz a villám gombra és ahova a szerver az üzeneteit küldi), hogy
/msg q hello email@címed.xx email@címed.xx
Fontos, hogy az e-mail cím az kétszer legyen ott a végén, mert így győződik meg róla, hogy helyesen írtad be, ha jól csináltad, akkor egy ilyet fogsz válaszként kapni:

-Q- Hello, „nicked”. A new user account has been created for you, with nick „nicked”.
-
-Q- OK, Your login information has been sent to "e-mail@címed.xx". please check your email for further instructions.
-
-Q- (Remember that it can take a while for the email to arrive and also make sure to check your junkmail folder)

Ha nem ezt kapod, akkor előfordulhat, hogy valaki más már regisztrált ezzel a névvel, ilyenkor próbáld meg valamilyen jellel, egyedibbé tenni, ha végül kiírja ezt, akkor nézd meg az e-mail címedet, elvileg jönnie kellett egy levél, aminek a tárgya: „Your Q Account”. Az e-mail nekem egyből megérkezett, de hallottam olyanokat, leginkább freemail-esektől, hogy több perc esetleg óra mire megérkezett.

Az üzenetben lesz 3 link, ebből az elsőre kattintsunk rá, be fog jönni egy kép amin szinte majdnem olvashatatlan betűk lesznek.





Próbáld meg elolvasni és az alatta lévő mezőbe beírni. Ne ess kétségbe ha nem megy, akkor van ott egy piros szöveg, közvetlenül a kép alatt, hogy „i can’t read it” kattints rá és új képet kapsz. Ha végül sikerült helyesen beírni a betűket, akkor a következő oldalon





leírja, hogy mi a jelszavad, és hogy milyen paranccsal tudsz bejelentkezni mircen a quakenet szerverre Figyelmeztet, hogy ha 40 napig nem jelentkezel be, akkor törölni fogják a regisztrációdat, illetve hogy a quakenet soha nem érdeklődik a jelszavad iránt, senkinek se add ki!
Bejelentkezni a szerverre úgy tudsz, hogy beírod a szerverablakba:
/msg Q@CServe.quakenet.org AUTH nicked jelszó
Ha szeretnéd, akkor változtasd meg valami egyszerűbbre a jelszavad:
/msg Q@CServe.quakenet.org newpass régijelszó újjelszó újjelszó
Természetesen ne azt írd oda, hogy régijelszó, hanem amit az oldalon írt, ami a jelszavad utána pedig kétszer be kell írni az új jelszót, amire ki akarod cserélni.
Ezek után már regisztrált vagy a szerverre. Minden szerverre csatlakozás után be kell jelentkezz, ha nem szeretnéd mindig beírni, akkor a villámtól jobbra lévő options gombra kattintva, a connect azon belül options-ben, itt a „Perform…” gombra klikk, és írd be a nagy szövegmezőbe azt a parancsot, amivel be kell jelentkezz, ha beírtad, akkor pipáld be az „Enable perform on connect” –et, csak akkor fog működni.





Most már belett állítva a mIRC és te is regisztráltál a quakenetre, Gratulálok ;)

Thx to Teve

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csiri.blog.hu/api/trackback/id/tr58341842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása