Utolsó kommentek

Címkék

agyfasz (1) aie (1) aranyos (1) bash.hu (3) bevételek (1) bkv (2) budapest (2) bulgária (1) eb (1) egészségügyi biztosítás (1) egyéb (1) egyetem (7) életemnapjai (16) feelings (1) felsőoktatás (1) filmajánló (2) gazdszoc (1) hülyeségek (14) húsvét (1) ivás (5) kaja (1) khm (2) komolycsiri (8) komolytalancsiri (18) kultúra (1) lakás (1) márc9 (2) máv (1) nokia (2) öcsi (6) pénzügyi (1) pie (1) poén (13) póker (1) polip (1) politika (1) rajz (1) rendkívüli (1) sicko (1) számvitel (2) szavazás (1) szerbia (1) szozopol (1) tandíj (1) tanulás (1) túra (1) tv (1) upsz (1) vizitdíj (1) youtube (4)

BKVvel utazom

Csiri 2008.04.09. 11:53

3 dolgot szeretnék megemlíteni az elmúlt hétről a BKVvel kapcsolatban.

Az első még vasárnap délután történt. Keleti pu. lejárt bérlet, hétfőn sztrájk, de mondom csak veszek bérletet, nehogy megbasszanak az 1 megálló miatt. Lemegyek metroba, kisebb sor áll a pénztár előtt. Nem necc. Sorra kerülök, kérek egy diákot, leteszek 20000 forintot meg még mellé 250 forintot, hogy ne aprózzam tele már vasárnap a pénztárcám. Nő szépen kinyomja a bérletet, majd leszámolja a visszajárót ami 20250-ből a 3250 vagyis 17000 forint. Kiadja, elveszem, de azért átfutom, mert olyan gyorsan számolta le, hogy nem tudtam követni és lám... 5000 forint hiányzik. Rögtön reklamálok, nő meglepődik, aztán végül kiad még egy 5000est. Lehet, hogy csak a sietség miatt számolta el, lehet hogy magának akarta félre tenni, ki tudja...

A második dolog a BKV sztrájk, amit teljesen megértek, hogy minuszos a cég és erre a leváltott vezetőt meg 50 millióval elégítik ki, de akkor is a kurva anyjukat. Koncolják fel, dobjanak molotov-koktélt a házára, küldjenek neki fehér porokat, de ne az utasokkal basszanak már ki.

A harmadik eset ma történt meg, jövök haza 7-essel, keletinél felszállnak az ellenőrök, jegyeket, bérleteket. Az egyik kb velem egykorú utas megjegyzi, hogy a sarokban hidratáló hajléktalant miért nem ellenőrzik. Kb ebben a pillanatban (egyértelműen nem az utas unszolására) a másik ellenőr kérte a hajléktalant, hogyha nincs jegye, akkor szálljon le a buszról, amit ő kurva anyázások közepette meg is tett. Persze csekket nem kapott, hogy is hajtanák be rajta, de ez már egy fokkal jobb, mint amikor le se szarják. Mindazonáltal megjegyzem, hogy szerintem akkor sem igazságos, hogy az ilyeneknek csak le kell szállni, míg az az ember, aki évek óta rendszeresen veszi a bérletet, csak épp mondjuk akkor járt le és nem kapott újat azt meg megbasszák 10000 forintra.

Címkék: budapest bkv életemnapjai

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csiri.blog.hu/api/trackback/id/tr37418197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cirmuli 2008.04.11. 11:07:52

Sajnos amit megpróbáltak - az biztos hogy szándékos átverés lett volna. Pénztáros ugyanis tévedhet (bár nem lenne szabad) hogy elnézi a 20 ezrest és csak 10 ezresből ad vissza. De az ötezres tévedés tuti szándékos...előszőr ugyanis mindig az aprót kell elővennie, utána pedig a nagycímletet. MINDIG át kell nézni a blokkot és átszámolni a visszajárót, mert különben egy csomó pénzt buksz. Tömeg van, elmégy...utána már nem is tudsz reklamálni, mert ugye pénztártól való távozás után...verheted a fejed a falba. Ilyenkor max. kérsz egy azonnali pénztárrovancsot. Ehhez jogod van, itt esetleg kijöhet még az elszámolás - ha véletlen volt. Persze lehet hogy előre készült rá. S amikor senki nem nézi kiemel 5 ezret, aztán bepótolja - na ilyenkor nem működik a rovancs, minden fillérre egyezik. Bár lehet hogy van "kandi kamera" amivel még le tudják ellenőrizni a kis hamist :-) Sok helyen (pl. Tesco) a pénztárosokat megfigyelik és joggal, mert nem árt látni ki a megbízhatatlan. Vigyázz máskor is !

lehel 2008.04.13. 19:00:25

szerintem inkabb sajnald a hajlektalant, neki nincs hol laknia, es enni sincs mit, mig te 19 evesen mar a sajat lakasodban vagy.
nem feltetlenul o tehet rola h oda kerult
ennyi

macilaci 2008.04.13. 21:17:23

A hajléktalant lehet ugyan sajnálni, de ettől nem jobb neki. Nem egyszer jöttek oda a hipermarketek parkolóiban, hogy visszatolhatnák-e a kocsit (100 Ft). Na azt magyarázd meg, hogy ha ilyenkor azt mondom hogy adok neki zsömlét meg szalámit (ára kb. 200 Ft) akkor miért néz rám tágra nyílt szemmel hogy ő inkább a kocsit vinné. Sajnálom őt és azt az embert is aki minimálbérért dolgozik és abból tartja el a családját, azt is sajnálom. De az dolgozik ! Nem here. És bizony a hajléktalanok kilencven százaléka igenis tehet róla hogy odajutott. Volt olyan ismerősöm aki diplomás, nagyon okos ember létére a piába feledkezett (vegyész volt, kevert magának !) és a szőlődomb egyik viskójában végezte. Tehetett róla.

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2008.04.14. 09:24:14

Pesten kb 2 kéregetőről hiszem el, hogy tényleg rá van szorulva. Az egyik a blahán akinek nincs lába a másik a Váci utcában az öreg néni aki lépni is alig tud.

A többi mind maga tehet róla, mert nem hiszem el, hogy a kannás bort a járókellők teszi a kezükbe. Egyébként meg ha feljebb akarna kerülni a hajléktalan még azt is viszonylag könnyen meg tudná csinálni. Az ilyen utcaseprő, hótakarító és egyéb sárgapolós emberek (igen ránézésre még akár a BKV ellenőrök is) simán lehetnek, HA akarnának dolgozni. Csak most belegondolsz úgy kap mondjuk 500 forintot egy órára, míg ha kéreget és csak 10 ember ad neki egy 100ast (6 percenként egy ember), már akkor többet keresett.

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2008.04.14. 09:31:08

Egyébként nekem meg van a saját ötletem a hajéltalan (és barna bőrű barátaink munkanélküli) problémájára. Szépen össze kell fogdosni az összeset és leküldeni egy csákánnyal, ásóval és talicskával a 4es metroba hogy túrják ki. Kaját adna nekik az állam, és a munkájukért cserébe még ruhát meg egyéb hasznos dolgokat, esetleg valami szép, új közös szállást. És lehet hogy akkor nem 400 milliárdba kerülne a 4es metro és 20 éve épülne. Ezután meg szépen mehet az M0-ás és a többi autópálya. Aki meg nem akar dolgozni az kap egy gyöngyőrű szögeskerítéses telket az alföldön. Ha el tudja magát látni, akkor ott fog élni, ha nem akkor pedig - osztályfőnökömet idézve - "aki hülye haljon meg".

Lehel 2008.04.14. 12:32:59

ertem szoval o tehet rola. es mivan hogyha azert iszik mert a helyzetevel nincs mint kezdeni?
neked igy hogy mindened megvan konnyu gondolkodni. miert nem mesz te a 4es metroba dolgozni?

Csiri · http://www.csiri.blog.hu 2008.04.14. 13:02:00

És ha iszik attól jobb lesz a helyzete? Nem.
És ha mondjuk elkezde dolgozni, hajléktalanszállóra bejeletnezik, naponta fürdene, jobban öltözködne attól jobb lesz a helyzete? Talán.
Ezt, meg hogy miért nem én dolgozok a 4es metroban nem értem. Tanulok és ha elvégeztem az egyetemet akkor dolgozni fogok.

macilaci 2008.04.14. 15:47:21

Érdekes vitát váltott ki a hajléktalan kérdés :-D
Egyébként ez valóban egy jól bevált ideológia: azért iszik a hajléktalan mert józanul nem lehet elviselni.
De bocs a morbidságért - adj a kezébe egy fegyvert, ha nem tudja elviselni miért nem lövi főbe magát ? Vagy mégis inkább élni akar ? Akkor miért nem él emberhez méltóan ? Nem megy hajléktalanszállásra, mert kifosszák. Mit fosztanak ki rajta, a rongyait ? Bűzlenek, nem igénylik a mosdást. Lopnak, mert büntethetetlenek !
Nagyanyám megkérte az egyik hajléktalant - aki egy központi fűtéscső általa lebontott burkolata alatt lakott ! - hogy segítsen felásni a kertet, fizet érte. Na azt se látta többet !
Ezért mondtam hogy herének semmi támogatást nem adnék ! Mert ha ember akkor éljen ember módjára, van munka mindenkinek a képességei szerint.
süti beállítások módosítása